دستگاه فندکی ضدردیاب جهت از کارانداختن ردیاب خودرو

همانطور که در تصویر بالا مشخص است، این دستگاه، سخت‌افزاری کوچک و قابل نصب بر روی انواع خودرو از طریق فندکی خودرو می‌باشد. فروشندگان با بیان حفظ حریم خصوصی رانندگان اقدام به فروش ضدردیاب‌ها می‌کنند، غافل از اینکه، پارازیت‌های دائمی ارسالی توسط ضدردیاب‌ها برای ایجاد اختلال در سیستم ردیابی، ممکن است سلامتی رانندگان را به خطر بیاندازد.

دستگاه‌های ضدردیاب ارزان نیستند. پس از اتصال به فندکی، شروع به ارسال پارازیت مداوم به اطراف کرده و نمی‌گذارند هیچ اطلاعاتی به دستگاه وارد و یا از آن خارج شود. گاه قدرت این دستگاه‌ها به نحوی می‌باشد که تا شعاع چند متری نیز باعث از کار انداختن ردیاب خودروها و یا اختلال در کار جی پی اس‌ها می‌شوند. اما دلیل اصلی که قدرت این دستگا‌ه‌ها ضعیف بودن سیگنال‌های جی پی اس است. بطور کلی فناوری GPS به حدی ضعیف است که به راحتی می‌توان با اختلال در باند فرکانسی آن، موجب از کار انداختن آن شد.

دستگاه‌های یاد شده قابلیت پشتیبانی از کلیه سخت‌افزارها را نداشته و تهیه آن‌ها در بازار کار آسانی نیست. به عبارتی خرید و فروش این سخت‌افزار غیر قانونی بوده و پیگرد قانونی دارد. همچنین در صورت نصب این دستگاه و ایجاد اختلال در جریان ارتباط، در صورتی که ردیاب استفاده شده به روز بوده و سیستم هشدار دهنده داشته باشد، هشدار اختلال ارتباط را به سمت سرور ارسال خواهد کرد.

راه حل:
سازمان و صاحبان ناوگان می‌توانند با استفاده از ردیاب خودرو هشدار دهنده، از نصب ضدریاب‌ها آگاه شوند. بازبینی دوره‌ای و چک کردن دائمی خودرو‌های مختلف مدیران را از وجود چنین سخت‌افزارهایی آگاه می‌کند.
۲- قطع آنتن دستگاه ردیاب
سارقان و یا رانندگان با یافتن محل نصب دستگاه می‌توانند آنتن سیستم ردیاب را قطع کنند.

راه حل:
استفاده از سخت‌افزاری با آنتن داخلی می‌تواند امکان از کار انداختن ردیاب خودرو را به حداقل برساند. همچنین مکان نصب نیز باید با دقت بیشتری مورد بررسی قرار گیرد.
۳- قطع برق دستگاه ردیاب خودرو
قطع برق دستگاه ردیابی نیز مانند قطع آنتن، با یافتن مکان نصب دستگاه امکان‌پذیر است. اما این روش یک مشکل بزرگ دارد و آن هم این است که، در صورتی که سازمان و یا صاحبان ناوگان از ردیاب‌های هشدار دهنده استفاده کنند، پس از قطع سیستم برق ردیاب دستگاه هشدار قطع شدن جریان را به سمت سرور ارسال می‌کند. همچنین قطع شدن برق دستگاه به دلیل قطع شدن سیم و یا پوسیده شدن آن به راحتی قابل تشخیص می‌باشد.

راه حل:
سازمان‌ها و رانندگان با استفاده از ردیاب‌های به روز و هشدار دهنده و همچنین باتری‌دار، می‌توانند فرآیند قطع برق به منظور از کار انداختن ردیاب خودرو را با شکست رو به رو کنند. نصاب دستگاه ردیاب هم باید مکانی را برای نصب ردیاب خودرو در نظر داشته باشند که به راحتی توسط رانندگان و سارقین قابل رویت نباشد.
۴- استفاده از گزارشات شبیه‌سازی شده
آنچه امروزه توسط برنامه‌نویس‌ها رواج پیدا کرده است، یافتن آدرس سرور و شناسه ردیاب خودرو است. متخصصان این حوزه می‌توانند با اتصال به تنظیمات دستگاه طبق پروتکل ردیاب، خود را به جای ردیاب خودرو معرفی کرده و داده‌های شبیه‌سازی شده را به سمت سرور ارسال کنند.

راه حل:
تنها راه مقابله با این فرآیند، رمزگذاری کردن تنظیمات، همچنین استفاده از APNهاست. به عبارتی به کارگیری یک نرم‌افزار ایمن و قوی، ریسک هجوم هکرها را کاهش خواهد داد.