۱- سیستم کیلس برای ورود بدون سوئیچ (Remote Keyless Entry)
نمونه اول که ورود بدون سوئیچ (RKE) نام دارد تنها به شما این امکان را میدهد. که درب خودرو را باز و بسته کرده و آلارمها را در مواقع اضطراری بشنوید.
برد این دستگاهها اگرچه در سالهای اولیه تنها به ۲۵ متر میرسید،. اما امروزه بیش از ۱۰۰ متر را پشتیبانی میکنند. برای باز کردن درب خودرو نیازی به فشردن کلیدها نیست، کافی است. راننده درحالی که ریموت را در جیب دارد به خودرو نزدیک شود، در این حالت با رسیدن به یک متری خودرو درب راننده باز خواهد شد و با دور شدن از خودرو (بیش از دو متر) درب ها قفل میگردند. علاوه بر این با فشردن دکمههای تعبیه شده بر روی دستگیرهها نیز امکان باز و بسته کردن دربها وجود دارد. به لطف مجهز شدن دستگیرهها.. به چراغ، با نزدیک شدن به خودرو اطراف دستگیره روشن میشود و آسانتر میتوانید در مناطق تاریک دکمه مذکور را تشخیص دهید. اگر مایل نیستید دربها به صورت خودکار باز شوند، کافی است. از طریق ریموت آنها را قفل نمایید. با این کار درب خودرو تنها درصورتی باز خواهد شد که دکمه ریموت را فشار دهید. چه ریموت درون کیفتان باشد چه در دست یا جیب لباس، گیرندههای موجود، وجود ریموت را تشخیص داده و دستورات شما را اجرا خواهند کرد.
دکمه آلارم (Panic)
دکمه آلارم (Panic) بر روی چنین ریموتهایی تعبیه شده است. بنابراین زمانی که محل پارک خودرو. را در مکانهای شلوغ گم کرده باشید، کافی است با فشار دادن این دکمه و شنیدن همزمان آژیر و مشاهده چراغهای فلاشر چشمک زن خودرو خود را پیدا کنید.
سیستم کیلس برای ورود بدون سوئیچ، ممکن است تنها قادر به باز کردن درب راننده باشد (Single-Door Remote) یا تمام دربهای. خودرو به اضافه باک بنزین (Multi-Door Remote) را باز کند. اگرچه نمونه دوم مفیدتر است با این حال نمونه اول ایمنتر شناخته میشود.
RKE ممکن است استاندارد (Standard Model Keyless) باشد و تنها امکان باز و بسته کردن درب و پخش هشدار را در اختیارتان قرار دهد. یا این که پیجر مدل بوده (Pager Model Keyless) و اطلاعاتی همچون ولتاژ باتری و دمای داخلی خودرو را نیز اطلاع رسانی نماید. برد کیلسها متفاوت است، نمونههایی با بردهای بیشتر. امکان کنترل خودرو را در فاصلههایی دورتر به شما میدهند اما تخلیه سریعتر باتری را به همراه خواهند داشت.
۲- کیلس پسیو (Passive Keyless Entry)
نمونه دوم کیلسها که پسیو هستند (PKE) که با نام کلید هوشمند (Smart Key) هم شناخته میشوند. و از آنجایی که بدون دخالت دست کارشان را انجام میدهند. به کلیدهای هندزفری (Hands-Free Key) هم معروفند. وجود ترانسپوندرها (Transponder) بر روی ریموت، باتری را از این کیلسها حذف کرده است. در این نوع کیلسها ضمن این که امکان باز و بسته کردن. دربهای خودرو میسر است کنترل موتور نیز در اختیار شما خواهد بود.
با نزدیک شدن به خودرو درب باز میشود، زمانی که درب باز شد و وارد خودرو شدید، با یکبار فشردن کلید استارت. برق یا همان برق تجهیزات جانبی همچون رادیو روشن میشود. اگر بار دیگر دکمه استارت را فشار دهید، در حالت روشن (ON) قرار خواهد گرفت، زمانی که برای بار سوم کلید. استارت به همراه پدال ترمز را میگیرید موتور روشن خواهد شد. شما میتوانید از راه دور قبل از ورود به خودرو، استارت زده و موتور را روشن کنید تا گرم شود،. این کار در روزهای زمستان بسیار کاربردی است. مدتی پس از حرکت شاهد قفل شدن اتوماتیک دربها خواهیم بود، ممکن است. با طی مسافتی مشخص دربها قفل شوند. با گرفتن اولین ترمز، زمانی که خودرو را خاموش میکنید. قفلها خودکار باز میشوند.
مواردی ایمنی که باید در استفاده از این سیستم به آنها توجه کنید:
حتما مراقب تمام نشدن باتری ریموت خود باشید، چون در صورت تمام شدن. باتری با مشکل مواجه خواهید شد.
در ریموتهای غیرفابریک، قفل و باز شدن دربها، با نزدیک شدن و دور شدن از خودرو صورت میپذیرد. درصورتیکه در کیلس فابریک، بر روی دستگیره درب راننده (مانند تصویر زیر) (و بسته به نوع و مدل ماشین حتی روی سایر دربها) یک دکمه تعبیه شده که با نزدیک شدن به خودرو. و فشردن آن، قفل درب باز شده و میتوانید درب را باز کنید.کیلس Keyless Entry
در نبود ریموت، درصورت باز شدن دربها یا صندوق بواسطه زور، خودرو باید با بوق هشدار بدهد. یا اگر آژیر نصب شده، آژیر به صدا درآید.
قفل شدن دربها پس از ترک خودرو میتواند با یک بوق کوتاه همراه باشد و باید قابلیت سایلنت. نمودن آن را داشته باشید. اما بوق هشدار خودرو نباید از کار بیافتد. بهتر است سایلنت شدن بوق قفل، به راحتی در دسترس باشد (روش ساده سایلنت شدن و بالعکس، در هنگام روشن بودن خودرو. یا باز بودن سوئیچ با نگه داشتن دکمه قفل از روی ریموت می باشد).
هنگام روشن بودن خودرو (ACC on)، اگر خودرو بدون اینکه ریموت در آن باشد. به حرکت درآید، موتور خودرو باید پس از مدتی در حدود یک دقیقه خاموش شود. پس حتما دقت کنید که خودرو بدون حضور ریموت نباید بیش از ۱ یا ۲ دقیقه روشن بماند.
نکته:
اگر قصد دارید که خودرو بدون حضور ریموت روشن بماند، باید ابتدا از خودرو فاصله بگیرید و صبر کنید. تا خودرو شروع به اعلام هشدار کند. در این حالت با زدن دکمه قفل باز، به خودرو اجازه میدهید بدون حضور ریموت روشن بماند.
وقتی که سوئیچ باز باشد و در حالت ۱ یا ۲ قرار دارد. (اصطلاحا برق پشت آمپر وصل است.) با دور شدن از اتومبیل، نباید بدون هیچ گونه آلارمی، درب خودرو بسته شود و فرقی با حالت خاموش نداشته باشد. در این حالت الزاما باید خودرو از طریق بوق زدن به راننده هشدار بدهد.
برای حالتهای ۱ و ۲ سوئیچ (اصطلاحا برق پشت آمپر) باید.. بدون گذاشتن پا روی پدال ترمز، یک یا دو بار دکمه استارت را بفشارید. با فشردن دکمه استارت برای بار سوم (بدون ترمز)، برق پشت آمپر قطع شده و خودرو دوباره به حالت خاموش برخواهد گشت.
بخاطر داشته باشید اگر خودرو را از طریق پد رمز قفل نمایید، لزوما باید با رمز باز شود. و این یکی از مواردی میباشد که باید در ساختار کیلس حتما رعایت شده باشد. در این حالت اگر اتومبیل را از طریق دکمه روی ریموت قفل نمایید، با نزدیک نمودن ریموت دیگر. دربها بطور خودکار باز نخواهند شد. اما باز کردن قفل خودرو با رمز در هر صورتی باید امکانپذیر خواهد بود.
دیدگاه خود را بنویسید